Únětický pivovar
Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: http://www.unetickypivovar.cz/o-pivu.html)
Únětické pivo 10°
Únětická desítka navazuje na tradici poctivé „české desítky“ vyráběné a velmi oblíbené ve druhé polovině minulého století.
Svoji kvalitou si nijak nezadá s kvalitou dvanáctiprocentního piva, nižší obsah alkoholu však desítku předurčuje stát se ideálním nápojem k zahnání žízně.
Pivovar dodává na trh rovněž Únětickou desítku nefiltrovanou, která díky přítomnosti pivovarských kvasinek obsahuje řadu cenných látek pro organismus - především vitamínů, minerálních látek a stopových prvků.
Únětické pivo 12°
Únětická dvanáctka je připravovaná na varně postupem, který vychází z teplotních a časových parametrů „českých ležáků“, bez intenzifikačních prvků při rmutování a scezování.
Vzhledově je Únětická dvanáctka nazlátlé barvy spíše tmavšího odstínu s bohatou pěnou. Hořkost je výrazná s delším intervalem doznívání. Ve vůni se uplatňuje sladová a chmelová složka. V případě nefiltrovaného piva dominuje pivu vůně kvasničná. Dobré nasycení piva oxidem uhličitým, který přirozeně vzniká kvasným procesem, navíc dává nápoji ostrý říz.
Únětický vánoční speciál 13°
Tento polotmavý speciál byl uvařen na podzim 2011. Je vyroben klasickou technologií ze 4 druhů ječného sladu – světlého plzeňského, mnichovského, karamelového a barvícího sladu. Vhodným poměrem jmenovaných druhů spolu s dávkou kvalitního chmele se dosahuje sladkohořké chuti zvoucí k dalšímu napití. Karamelový a barvící slad dává pivu světle granátovou barvu a mírně tmavě zbarvenou pěnu. Nižší prokvašení zaručuje plnost piva. Ve vůni dominuje karamelová, příjemně ladící s chmelovým aromatem.