Pivovar Ostravar
Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: www.ostravar.cz, www.staropramen.cz)
Ostravar Original
je světlé pivo vyráběné tradiční technologií spodního kvašení. Pivo je vařeno tradičním dvourmutovým (dekokčním) způsobem, kvasí v kádích na spilce a dozrává v ležáckých tancích. Je pro něj charakteristické osvěžující chuť se silnějším řízem a středně hořkým dozníváním.
Ostravar Bazal
Ojedinělý projekt Pivovaru Ostravar a fanoušků FC Baník Ostrava. Fandové Baníku a Ostravaru v několika kolech vybírali pro Bazal to správné jméno, etiketu, sklenici a nakonec i nejlepší z nejlepších, jejichž tváře se ocitli na etiketách piva Bazal. Do všech anket se zapojilo bezmála devatenáct tisíc respondentů. Ostravar Bazal je polotmavý ležák.
Ostravar Premium
je světlý ležák vyráběný tradiční technologií spodního kvašení. Pivo je vařeno tradičním dvourmutovým (dekokčním) způsobem, kvasí v kádích na spilce a dozrává v ležáckých tancích. Vyznačuje se silnějším řízem, plnou chutí se středně hořkým dozníváním a bohatou pěnou.
Velvet
Spodně kvašené pivo s obsahem alkoholu 5,3 %, s výrazným vizuálním a chuťovým charakterem, jehož vznik byl inspirován tradiční anglickou recepturou.
Kouzlo Velvetu je vytvářeno unikátní kombinací tří sladů, které jsou zpracovávány během zcela originálního výrobního postupu, používáním hořčích chmelových odrůd, výběrem nejkvalitnějšího sladovnického ječmene a speciálním způsobem čepování. Je charakteristický jemně nahořklou, sametovou chutí, zlatohnědou barvou a lavinovým efektem, který vzniká ve sklenici po natočení a vrcholí v podobě bohaté, krémové pěny. Charakter Velvetu a způsob jeho servírování vytváří z jeho pití rituál, který přináší zážitek všem smyslům.
Velvet byl úspěšně uveden na trh v říjnu roku 1997 a od doby svého zrodu je nabízen v pečlivě vybíraných provozovnách, které svým vzhledem odpovídají výjimečnému charakteru značky.
Velvet si hned na začátku své existence získal velkou oblibu a široký okruh konzumentů.
Sto15°
V letošním roce slaví pivovar Ostravar už 115. narozeniny. Sládek pivovaru Richard Kornas a jeho pivovarský tým si proto pro Vás připravili limitovanou sérii výročního speciálu.
Jaký je? Silnější, polotmavý a výrazné chuti, vyrobený ze směsi dvou sladů a může se pyšnit skvělým chmelovým aroma a sametově hutnou pěnou. V jeho chuti se potkávají tradice, zkušenosti i současnost ostravského pivovarnictví. Ostravar STO15° je výjimečným požitkem nejen pro opravdové pivní fajnšmekry, ale pro všechny, kteří si rádi vychutnají pivo ve společnosti přátel.
K dispozici bude od března v lahvích, tak také točený ve Vaší oblíbené ostravarské hospodě. Tam můžete také získat výroční dárky od Ostravaru. Tak na zdraví a našich společných 115 let!