Pivovar Kocour


Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: www.pivovar-kocour.cz)

Kocour Studentská desítka 10°
Světlé výčepní pivo.

Kocour Grodziczki
-

Kocour Jantar 11°
Polotmavý ležák svrchně kvašený "ale" se zajímavou hořkostí a chmelením za studena.

Kocour Višňový ležák 11°
Polotmavé ochucené pivo.

Kocour Saison 11°
Světlý ležák svrchně kvašený, kterému kořeněnou vůni dodávají kvasnice Saison Dupont, v chuti ovocné po citrusech, dobře chmelené, osvěžující a suše končící.

Kocour Catfish Sumeček 11°
Světlé svrchně kvašené pivo kategorie American Pale Ale chmelené za studena. Výrazně hořká, ale zároveň dobře pitelná.

Kocour English Pale Ale 11°
Světlý ležák svrchně kvašený obsahující anglický chmel Northern Brewer a skotské kvasnice čímž je docíleno zajímavé hořkosti.

Kocour Americký Pale Ale 11°
Světlý ležák svrchně kvašený s výraznými ovocnými tóny.

Kocour Weizen 11°
Světlý ležák svrchně kvašený vařený z ječného a pšeničného sladu, s intenzivní banánovou vůní, osvěžující natrpklou chutí a silným řízem.

Kocour Světlý ležák 12°
Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.

Kocour Tmavý ležák 12°
Tradiční tmavý ležák s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury.

Kocour Stout 12°
Jsou piva, která svým jménem asociují celou pivní kategorii. Těch je na světě kolem stovky, ale málokterá je tolik spjata s jednou značkou tak, jako je tomu právě u piv kategorie stout. Tím pivem je Guinness z irského Dublinu, který si získal nejen celosvětovou popularitu,ale i licenční výrobu v mnoha zemích světa. Ano, toto pivo černé jak bota se suchým, velmi dlouhým dozníváním, se zlatou harfou ve znaku, vymezilo pojem stout po celém světě. Nebojte se, nevaříme ho u Kocoura v licenci. Ale je pravda, že jsme se tímto pivem nechali inspirovat. A je na vás zhodnotit, jestli se nám podařilo uvařit pivo, jehož atributy jsou kávově suché tóny, dobrá pitelnost na pozadí praženého ječmene.
Kocour Stout je tmavý ležák svrchně kvašený, podkategorie "dry stout" a piv typu irského Guinnesse, atributem jsou suché kávové tóny.

Zlatá Kačena
Nové pivo pánů sládků Vodochodského a Bláhovce vařené ve Varnsdorfu na čepu v hostinci U Vodoucha. Jedná se o více chmelenou světlou dvanáctku, kterou v Kocourovi nazvali Pale Ale Kačenale.

Kocour Hoppy Cat
Jak mnozí víte, Kocour se kamarádí se sládky po celém světě, aby vám mohl přinést pivní novinky a zajímavosti. Protože se nám osvědčila spolupráce s kalifornským sládkem na vývoji kocouřích pivních dobrot, oslovili jsme kvůli naší novince dalšího. Samozřejmě nejen dobrá zkušenost s dalekou Kalifornií, ale hlavně chuť piv pivovaru Hoppy nás přesvědčila, že Troy, který je duší tohoto zařízení, je dobrá volba. Potkali jsme se během degustační soutěže Světového pivního poháru v Chicagu a slovo dalo slovo. Vše ulehčil i fakt, že Chris, bývalý zaměstnanec a na dálku stále IT spolupracovník, žije teď v Česku a hodlá si tu založit minipivovar. Vše se uskutečnilo v červnu letošní roku a na světě je Hoppy Cat Porter. Není to Porter tak, jak ho znáte z pardubického pivovaru. Ten je zástupcem silných zimních piv, které se vařily nejen u nás, ale hlavně v Polsku a Pobaltí. Odtud je i oficiální název pivní kategorie těchto piv - baltic porter. Náš porter navazuje na tradici anglických porterů, které jsou stupňovitostí lehčí, sušší, chuťově čokoládovější. A nebyl by to americký sládek, aby své pivo neokořenil americkým chmelem, čímž dostáváte na stůl kombinaci čokoládové vůně a hořkého (míněno chmelově:)) konce. Stupňovitostí je naše novinka „třináctka“ a k ochutnání je zatím v Kocouří pivovarské restauraci. Brzo bude ale nalahvovaná a zamíří do tradičních pivoték. Doufáme, že vám naše novinka bude chutnat a už teď vás můžeme ubezpečit, že to není letošní poslední překvapení.

Kocour Rauchweizen
-

Kocour Sváteční ležák AM LAGER 14°
Světlé speciální pivo s výjimečnou hořkou chutí dodanou použitím chmele Amarillo.

Kocour V3 Rauchbier
Polotmavý ležák s charakteristickou kouřovou vůní.

Kocour American IPA Samuraj 14°
Světlé speciální pivo svrchně kvašené s použitím těch nejšpičkovějších chmelů Columbus, Amarillo a Cascade a tak dosaženo chmelenosti cca 70-75 IBU (jednotek hořkosti) a lahodné komplexnosti. Autorem piva je totiž japonský sládek Toshi Ishii, který má bohaté mnoholeté zkušenosti s vařením extra hořkých piv pale ale z kalifornského kultovního pivovaru Stone Brewing.

Kocour V3 Tokaj 14°
Polotmavý ležák s extraktem tokajského vína, které se přidává na konci kvašení.

Kocour IPA
Světlé speciální pivo svrchně kvašené.

Kocour Ken Ale
Svrchně kvašené polotmavé pivo kategorie Scottish Ale, jehož recepturu pro nás připravil Ken Duncan, vrchní sládek skotského pivovaru Inveralmond.

Kocour Haka NZ Lager 15°
Světlé speciální pivo s netradičním chmelem z dalekého Nového Zélandu - oblast Motueka, který propůjčuje moku chuť tropického ovoce na pozadí.

Kocour Sváteční Christmas Ale 15°
Polotmavé speciální pivo svrchně kvašené s chutí barovicového dřeva na pozadí.

Kocour Weizenbock 16°
Polotmavé pšeničné pivo svrchně kvašené, silnější verze pšeničného piva.

Kocour Quarterback 18°
Světlé speciální pivo. Osvěžení je dlouhé a rozhodně ne jednoduché. Jak se na nejhořčejší české pivo sluší a patří. Číslo 70 na etiketě znamená stupeň hořkosti 70 IBU.

Kocour Saurus 19°
Světlé speciální pivo svrchně kvašené, za studena chmelené, nakuřovaný slad, americký chmel.

Kocour Kocour Saurus 19°
Gypsy Porter, pivo řadící se do pivní menšinové etniky typu Baltic Porter, jehož kořeny vybízí k tolika otázkám pokud jde o jeho původ. Gypsyho porodní bábou je kočovný sládek Gazza Prescott z ocelového města Shefield, který Gypsymu dal charakteristickou vysokou 19° stupňovitost a 7,1% Alk., tmavé barvy a nádherně krémovou, stabilní pěnou. V ústech je cítit vyšší plnost se směsicí chutí hořké čokolády, portského vína s doznívajícím nádechem máty a lékořice. Je to silné pivo plné emocí a příslibů, tomu nasvědčuje i fakt, kdy při jeho premiéře na pivním festiválku Slunce ve skle získal od veřejnosti nejvyšší ocenění.


Světlé speciální pivo svrchně kvašené, za studena chmelené, nakuřovaný slad, americký chmel.

Porter Jahoda
Tmavá specialita se sametovou příchutí jahod - 95% černý Porter , 5% jahodový sirup.