Valašský pivovar BON
Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: http://www.pivovarbon.cz)
BON světlý ležák
stupňovitost minimálně 12,4% EPM, alkohol 4,8-5,1% objemových, filtrované
Pivo je hutné, plné v ústech s vyšším řízem. Nejprve se projevuje harmonicky sladěná jemnost po velmi dlouhém ležení. Poté přejde ve výraznou hořkost, jež zůstává ještě dlouho v doznění a láká k dalšímu napití.
BON tmavý ležák speciál
stupňovitost minimálně 14,2% EPM, alkohol 5,2-5,4% objemových, nefiltrované
Pivo je hutné, plné v ústech s vyšším řízem. Barva přechází od tmavohnědé po rubínovou s krémovou hustou pěnou. Ve vůni cítíte směs karamelu, pražení a méně tradičně i výrazného chmele. Totéž již po napití cítíte v ústech. Toto pivo je přijímáno i mnohými vyznavači světlých ležáků díky výraznější chmelové chuti.
BON Weissbier světlé kvasnicové pšeničné pivo
Nefiltrované světlé pivo vyráběné z vody, ječmeného českého sladu, pšeničného sladu, žateckého poloraného červeňáku a kvasnic svrchního kvašení. EPM 13%, alkohol min. 5,2%. Ve vůni a posléze chuti cítíte charakteristické tóny banánu, zeleného jablka, špetky hřebíčku, klasickou jemně nakyslou ovocnou chuť netradičně doplňuje v doznění i nahořklý grap. Ano ani u tohoto piva jsme si neodpustili trošku více přichmelit (jak je naším zvykem).